25 november 2018 Flanders Expo Gent
Kies jouw beurs!

Over de beurs

 

Informatie & Inspiratie

Laat jezelf informeren en inspireren door organisaties en instellingen met een groot aanbod aan studies, stages, (vrijwilligers)werk, high school years en taalcursussen in het buitenland.

Een bezoek aan De BuitenlandBeurs in België biedt de ideale gelegenheid om hen te ontmoeten. Kom meer te weten over de mogelijkheden van een avontuur in het buitenland op zondag 25 november in Flanders Expo in Gent.


 

   

Deelnemerslijst

Een volledige studie in Madrid, een stage in Sydney, een taalcursus in China of een master in Argentinië! Dat, en nog veel meer, vind je allemaal tijdens De BuitenlandBeurs in België!

Deelnemers van over de hele wereld, waaronder veel toonaangevende hogescholen en universiteiten, kunnen jou alles vertellen over je droombestemming.

   

Ontdekken!

Heb jij jouw plan om naar het buitenland te gaan al helemaal uitgestippeld of heb je nog steeds geen idee hoe je het aan wil pakken? Wil je een deel van je studie in het buitenland volgen óf een complete studie of neem je een tussenjaar en ga je op taalreis of high school year? Of misschien is vrijwilligerswerk juist wel wat voor jou?

Je ontdekt het allemaal tijdens De BuitenlandBeurs. Voer een gesprek met studenten die je voorgingen of breng een bezoek aan de inspirerende sessies.

   
   

Uitgebreid programma

Tijdens De BuitenlandBeurs zijn er, van begin tot eind, inspirerende sessies bij te wonen.

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, zoals: wat levert een buitenlandervaring je op, kosten en financiering, mogelijkheden voor een tussenjaar, internationaal carrière maken, stage in het buitenland en nog veel meer!

Daarnaast kun je luisteren naar verschillende ervaringsverhalen en studentenpanels. Zodra er meer bekend is over de invulling van het programma vind je dit hier.

 

Antwoord op je vragen

Deelnemers uit diverse landen zetten hun beste beentje voor om jou zo goed mogelijk op de hoogte te brengen, zodat jij de keuze maakt die het beste bij jou past. Wanneer je vragen hebt dan kun je deze bij verschillende stands stellen!

Daarnaast is er na iedere lezing ruimte om vragen te stellen aan ervaren buitenlandgangers. Er worden zelfs aparte plekken op de beurs ingericht waar studenten jou over hun buitenlandervaringen vertellen.

 

Nederlandplein

Heb je interesse in een studie op een universiteit of hogeschool in Nederland? Naast de internationale instellingen vanuit de hele wereld is er op de beurs ook een Nederlandplein aanwezig.

Verschillende onderwijsinstellingen zijn hier aanwezig.