25 november 2018 Flanders Expo Gent
Kies jouw beurs!

Waarom naar het buitenland?

Wil je graag je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Of wil je juist die stap vóór hebben op sollicitanten die geen buitenlandse ervaring hebben?

Kies dan voor een studie, tussenjaar of een stage in het buitenland!
Stagelopen of een studie volgen in het buitenland is een bijzondere ervaring. Het is daarnaast een waardevolle toevoeging aan je cv, goed voor je persoonlijke ontwikkeling en bovenal is het een fantastisch avontuur.

Vijf redenen waarom studeren in het buitenland een goed idee is:
  1. De academische uitdaging
Studeren in het buitenland biedt je de kans om lessen te volgen die je in België niet kunt doen of om te studeren aan een topinstelling op jouw vakgebied. Je leert vraagstukken vanuit een internationale context te benaderen en een andere blik op je vakgebied te werpen. Daarnaast ben je, ook tijdens een tussenjaar of stage in het buitenland, in de gelegenheid om een vreemde taal te leren.
  2. Omdat werkgevers internationale ervaring een pluspunt vinden
Uit onderzoek blijkt dat werkgevers internationale ervaring een pluspunt vinden. Een tussenjaar of een buitenlandse studie- of stageperiode op je cv onderscheidt je van de andere sollicitanten. Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen vinden sneller een baan én ze ontvangen een hoger startsalaris dan studenten zonder buitenlandse ervaring. Ook als je wat wilt bereiken in de onderzoekswereld, is het belangrijk dat je een goed internationaal netwerk opbouwt.
  3. De persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt
Je sociale en culturele vaardigheden worden door een verblijf in het buitenland aangescherpt. Het is een spannend avontuur. Je moet een hoop regelen en je zien te redden in een nieuwe omgeving. Je komt sterker en wijzer terug. Door de contacten met andere culturen krijg je ook een spiegel voorgehouden: je leert jezelf en je eigen cultuur beter kennen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een periode in het buitenland hebben gewoond, beter zijn in het bedenken van creatieve oplossingen voor problemen waarmee zij geconfronteerd worden.
  4. Het is een geweldige ervaring
Tijdens je studie, stage of tussenjaar in het buitenland leer je veel nieuwe mensen kennen en je maakt gemakkelijk vrienden onder de andere studenten waarmee je samen studeert en woont. Je leert een andere wereld kennen door je verblijf in een ander land. Niet even als toerist, maar voor langere tijd als inwoner. Je verkent je nieuwe woonplaats en vaak ook het land en de regio. Voortaan zal je met andere ogen naar België kijken.
5. Het is een unieke kans
Als je straks een job, een hypotheek en wellicht kinderen hebt, kun je niet zomaar meer een periode naar het buitenland vertrekken. Nu ben je nog jong en heb je weinig verplichtingen. Dus grijp die unieke kans en start het avontuur.