25 november 2018 Flanders Expo Gent
Kies jouw beurs!

Waarom deelnemen?

Een unieke kans om studenten en young professionals uit België te werven!

Wilt u duizenden Vlaamse jongeren ontmoeten om hen te informeren over de kansen die uw organisatie hen te bieden heeft buiten de landsgrenzen? Zorg er dan voor dat u deelneemt aan De Buitenlandbeurs 2017!

Grenzen vervagen waardoor studeren, vrijwilligerswerk, stage lopen, een taalreis, een tussenjaar of werken in het buitenland voor jongeren toegankelijker wordt. Naast de geweldige ervaring, betekent het ook veel voor de verdere carrière van de jongeren. Onderzoek, gedaan door de Europese Commissie, laat zien dat jongeren die in het buitenland studeerden, werkten of stage liepen, later een betere kans hebben op een vaste job. Daarom wil de Belgische overheid dat meer studenten tijdens of kort na hun studie een periode in het buitenland verblijven.

Het gezamenlijke doel voor Europese landen staat op 20% van de studenten in het hoger onderwijs. Op dit moment verblijft 22% van deze studenten al in het buitenland. België legt de lat nog hoger door het doel voor 2020 te verhogen naar 30%. De Buitenlandbeurs speelt een grote rol in het nastreven van dit doel.
Young Professionals

Naast studenten zijn ook steeds meer young professionals avontuurlijk en internationaal georiënteerd. Ook zij willen hun vaardigheden ontdekken in het buitenland. Om aan deze vraag te voldoen is er een speciaal carrièreplein op de beurs aanwezig.

Ondanks alle voordelen blijft het voor jongeren toch een grote stap om voor een lange(re) periode in het buitenland te verblijven. Vandaar dat zij graag samen met hun ouders of begeleiders goed ingelicht willen worden. Dit start met een bezoek aan De BuitenlandBeurs.

Ontbreek niet op De BuitenlandBeurs

Wilt u Vlaamse jongeren en hun ouders of begeleiders graag informeren over de verschillende mogelijkheden en waardevolle toevoegingen van een buitenlandse ervaring? Tijdens De BuitenlandBeurs wordt aan uw organisatie of instelling de gelegenheid bij uitstek geboden om zichzelf te presenteren en om wederzijds kennis te maken met Belgische jongeren uit de directe doelgroep.