Tokyo International University

https://www.tiu.ac.jp/etrack/

Standnr: 52

Bachelor, Master

Studie

Tokyo International University

Tokyo International University (TIU) is een toonaangevende mondiaal georiënteerde universiteit in Japan. Door in dezelfde omgeving te studeren, leren onze studenten uit bijna 70 verschillende landen niet alleen om effectief te communiceren over nationale en culturele grenzen heen, maar ook om nuttige netwerken te bouwen die de wereld omspannen. Steeds trouw aan haar onderwijsfilosofie “om resoluut internationaal ingestelde mensen op te leiden”, blijft TIU stappen zetten om een echt internationale leeromgeving te creëren in het hart van Japan.

 

Via het English Track Program (E-Track Program) kunnen studenten een bachelorsdiploma van vier jaar behalen, volledig in het Engels verzorgd door een diverse groep van internationale docenten. Studierichtingen in Business Economics (BA), Digital Business and Innovation (BS) en International Relations (BA) behandelen elk een ruim scala aan onderwerpen met internationale oriëntatie. Tijdens het eerste jaar verwerf je een brede basiskennis in liberal arts, alsook een basis taalvaardigheid in het Japans, dat deel uitmaakt van het curriculum. Vanaf het tweede jaar kan je vrij kiezen uit verschillende major vakken gebasseerd op je persoonlijke interesses. Je kan daarnaast ook uit vakken van andere majors kiezen als keuzevak, en zo je opleiding een meer interdisciplinair karakter geven.

 

Door een focus te leggen op actief leren, zijn er volop kansen om interactie aan te gaan met klasgenoten en professoren tijdens colleges. Verder zijn er voor TIU studenten vele stageplaatsen beschikbaar, die praktische vaardigheden aanleren vereist om succesvol te zijn binnen elk studiegebied. Met een aanwervingspercentage van meer dan 94% voor het afstuderen, voorziet TIU’s Career Development Office ook een nauwgezette carrièrebegeleiding voor studenten die op zoek zijn naar een job in Japan.

 

Tokyo is een unieke mix van ultramodern en traditie, en biedt iets nieuws en boeiend voor iedereen. Het grootstedelijk gebied is het grootste in de wereld in termen van bevolking en economie. Ondanks haar omvang heeft Tokyo de reputatie verdient als de properste en veiligste metropool. Het publieke transportsysteem is een van de beste in de wereld en maakt het gemakkelijk en ook betaalbaar om je te verplaatsen. TIU is gesitueerd in Kawagoe, een buitenwijk van Tokyo. Hier genieten studenten van een rustige en gezonde studieomgeving, waar de algemene levenskost ook lager is dan in het centrum. Tegelijkertijd duurt het maar ongeveer 30 minuten met een rechtstreekse trein om naar het centrum te gaan.

 

Waarom TIU?

1. Een echt internationale omgeving

Sluit je aan bij een diverse groep van internationale studenten en verbreed je horizon.

2. Een focus op actief leren

Verwerf nieuwe inzichten door interactie tijdens colleges met professoren en klasgenoten.

3. Flexibel curriculum

Kies uit een ruim assortiment van vakken en creer je eigen curriculum.

4. Leer Japans                 

Verwerf en verbeter je Japanse taalvaardigheid.

5. Genereuze studiebeurzen

Iedereen kan een aanvraag doen voor een vermindering van 30% tot 100% van het studiegeld op basis van verdienste.